Skip links

Om Vapiano

Passionen för italienskt mathantverk

Vår affärsidé är att servera fräsch och vällagad mat till förvånansvärt bra priser i en kontinental miljö, där gästen står i centrum. Med erfarenheter och starka influenser från Italien.

Om oss Kontakta oss

Passionen för italienskt mathantverk

Konceptet grundades i Tyskland 2002 och hösten 2007 etablerades Vapiano i Sverige. Vi är alltså inte en restaurang med italienska rötter, hos oss hittar man snarare en salig blandning av nationaliteter och bakgrunder.

Vår kompromisslösa mission

Det som förenar oss är en genuin gemensam nämnare; vår kompromisslösa mission att göra vår passion för italienskt mathantverk och kravlöst umgänge tillgängligt för alla! (På vår meny finner man alltså våra tolkningar av det italienska köket. Bland vår pasta, pizza, risotto och sallader finns såväl mjölk- som glutenfria och veganska alternativ.

Chi va piano va sano e va lontano

Vårt namn, Vapiano, refererar till just denna kravlöshet. “Chi va piano va sano e va lontano” är ett populärt italienskt talesätt. Det översätts lättast “Människor som tar det lugnt, lever ett långt och friskt liv”. Ta det ’vapiano’, kom som du är och låt dina preferenser styra. Vi kompromissar inte med kvaliteten på vår mat, men när det gäller var, hur, vad eller när du ska äta – då är valet helt ditt eget. Dela en pizza på fyra, gå all in på en egen trerätters, njut av en slät kopp kaffe eller ät dig mätt på dolci. Här finns det inga krav eller regler för hur ditt restaurangbesök ska se ut.

Har du provat Vapiano än?

Vi finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mer information om respektive restaurang och kontaktuppgifter hittar du här.

Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss? Vad kul!

Se alla lediga tjänster

Kontakta oss

Huvudkontor

Vapiano Sverige
Biblioteksgatan 29
114 35 Stockholm

info@vapiano.se

Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.