ÖPPET

Här på Vapiano är det öppet.
Öppet för alla. Alla dagar i veckan.

Och du, du är välkommen.

ÖPPET KÖK.
ÖPPNA DÖRRAR.

 

Du kan after worka fast du är arbetslös. Du kan ha tre olika jobb och sällan hinna roa dig. Du kan vara en student som slänger ihop makaroner på veckodagar, och på lördagar bli en sån som beställer in en alldeles utsökt pasta. Du kan ha världens glassigaste jobb – eller lägga den tiden på att arbeta med dig själv. Och när någon frågar om ditt yrke så kan du svara “jag jobbar på det”.

Du kan vara fullkomligt gränslös. Eller så sätter du din gräns vid exakt 2000 kalorier per dag. Du kan vara en problemlösare, kanske en sån som ser mer löst på problem och mest ställer till det.

Du kan lära dig alla språk i världen, men fortfarande inte kunna sätta ord på det som uppstår i munnen när man tar den första klunken av en iskall öl. Du kan ha femtontusen följare på Instagram, du kan ha en riktigt bra kompis.

Du kan prata rakt ut, eller vara en sån som lyssnar in. Hålla i taktpinnen, eller följa melodin. Du kan tycka saker utan att faktiskt veta någonting om det. Att riktig pesto bara görs i Italien – trots att du aldrig varit där.

Du kan gå upp i vikt, du kan gå ner dig. Du kan kämpa hårt med att hitta dig själv, men samtidigt gå med på att du kanske blir någon annan. Du kan följa lagar fast bryta normer. Spela för andra laget. Varför inte två sidor samtidigt? En principfast vegan som unnar dig en charktallrik då och då.

Vi vet inte så mycket om dig. Men i slutändan spelar det faktiskt inte alls någon roll. För din roll är att vara dig själv – det är lite det som gör oss till något.

Här på Vapiano är det öppet. Öppet för alla. Alla dagar i veckan. Och du, du är välkommen.