Aktuell information

Här listar vi de vanligaste frågorna kopplade till rådande situation med covid-19 och senaste nyheter.
Andra frågor och svar hittar du på den här sidan.

Vi tar ständigt emot, och välkomnar, frågor från våra gäster. Här nedan har vi samlat de vanligast förekommande frågorna i förhållande till covid-19 och andra aktuella händelser. Om du inte hittar det svar du söker, är du självklart varmt välkommen att kontakta relevant restaurang eller oss på kontoret, så ska vi göra vårt bästa för att ge dig de svar du behöver.

Varma hälsningar från oss på Vapiano!

AKTUELL INFORMATION

Jag hörde att Vapiano Sverige har gått i konkurs, stämmer det?

Våra sex restauranger är inte försatta i konkurs, och det finns heller inte några sådana planer. Däremot får samtliga restauranger en ny ägare i vår svenska grundare Magnus Ledin.

Verksamheten fortgår som vanligt utan avbrott, så du som gäst kommer inte märka någon skillnad.

Läs pressmeddelandet här

Det stämmer dock att Vapiano Täby, Vapiano Skrapan och Vapiano Kungsbron tidigare i vår tyvärr behövde sättas i konkurs till följd av covid-19-krisens påverkan på oss, liksom hela besöksnäringen.

Jag har ett presentkort som går ut nu i vår men jag är inte bekväm med att besöka en restaurang under rådande covid-19-tider. Kan man förlänga giltighetstiden?

Självklart vill vi att du ska ha möjlighet att använda presentkortet längre fram istället. Samtliga presentkort som löpte ut under 2020 är automatiskt förlängda till och med den 31/12 2020. (Förlängningen gäller ej presentkort som löpte ut tidigare än 1 januari 2020).

Jag föredrar att äta hemma just nu, levererar ni till mitt område?

Samtliga restauranger erbjuder mat för avhämtning, och flertalet erbjuder leverans via någon av våra deliverypartners. På vår Take-Away & Delivery sida hittar du information om aktuella erbjudanden samt länk till våra olika delivery-partners.

Allt på menyn finns inte att köpa just nu, varför det?

Vi är sanna matsvinnsmotståndare! Under rådande covid-19-läge har vi därför valt att begränsa vår meny. Så snart vi är tillbaka i en mer normal vardag och vanligare gästefterfrågan, säger vi varmt välkommen tillbaka till de saknade delarna av vår meny 😊.

Jag vill boka bord för längre fram i tiden, men är osäker på vad som händer med corona-situationen. Kan man avboka utan kostnad?

Hos oss är alla välkomna, generellt sett behöver man inte boka bord hos oss. Däremot förstår vi att man vid vissa tillfällen vill kunna boka och planera. Inga bokningar är bindande, det enda vi ber om är att ni meddelar oss eventuella avbokningar så att vi kan planera vårt arbete på bästa sätt. 

Om du vill boka in en Vapiano-stund är det bara att kontakta den restaurang som bokningen gäller.

OBS! I dagsläget avråder vi från större sällskap och gruppbokningar som planeras för den närmsta tiden. Vi välkomnar så klart lagom stora sällskap, i linje med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd, och att man visar hänsyn till andra gäster genom att hålla avstånd och endast komma när man känner sig frisk.

Självklart tar vi alltid hygien på största allvar, våra lokaler är stora och vi dukar endast upp vartannat bord för att säkerställa att rekommenderad social distans efterlevs.

 

Varför använder ni inte handskar i köket?

Vi tar, alltid, hygien på största allvar! Studier visar att handskar inte är någon garanti för bättre hygien. Dessutom riskerar anställda som använder handskar under en längre tid att utveckla allergier och hudproblem. Istället är rekommendationen vi följer, att ha rigorösa och kompromisslösa rutiner för handhygien, frekvens på handtvätt osv. Samtliga av våra medarbetare utbildas i våra hygienrutiner och vet hur man skapar en säker mathantering genom rätt handhygien.

Värt att nämna är att det finns vissa lägen då handskar ändå används i våra kök, ett sådant exempel är om en medarbetare har en skada på sin hand. I denna typ av situation är det andra rutiner som träder i kraft, och även här har vi strikta regler för hur vi säkrar en god hygien. 

Jag har andra frågor än de som finns listade här ovan. Finns det fler frågor och svar på hemsidan?

Absolut, här listar vi de vanligaste frågorna kopplade till rådande covid-19-situation och senaste nyheter. Våra övriga frågor och svar hittar du på vår Frågor och svar-sida.